Gå till innehållet

Vattenavstängning i Östhammar - Lassarettsvägen,  29 april kl 12 - till 30 april kl 23. Vattnet behöver kokas tills ny rekommendation kommer. Vi har gjort en temporär lösning som innebär att vi behöver vara sparsam med användande av vattnet.

Dricksvatten finns att hämta vid huvudentren till sjukhuset.

läs mer på Driftstörningar - Gästrike Vatten (gastrikevatten.se)

I sommar åker ungdomar gratis på bussen

Alla ungdomar, 7-19 år, som är folkbokförda i Uppsala län åker gratis på bussen i sommar. En värdekod, som aktiveras i mobilen, kommer att skickas till ungdomarnas folkbokföringsadress.

I sommar kommer alla ungdomar, oavsett familjeekonomi, att kunna resa fritt till sommarjobb och fritidsaktiviteter i kommunen. Det är ett resultat av ett beslut i trafik- och samhällsutvecklingsnämnden, som svarar för kollektivtrafiken i Region Uppsala. Sommarlovsbiljetten gäller från och med den 1 juni till den 31 augusti.

Värdekoden skickas ut under april

Under april månad kommer Region Uppsala att skicka ut värdekoden, som kan aktiveras i mobilen, till ungdomarnas folkbokföringsadress. De som har skyddad identitet kan hämta sin sommarlovsbiljett på UL Center, som ligger i stationshuset på Uppsala Centralstation.

Läs mer:

Läs pressmeddelandet om gratis sommarlovsbiljett (länk till Region Uppsalas hemsida) 
Läs mer om att resa med UL (länk till UL:s hemsida)
 Läs mer om länets kollektivtrafik här (länk till Region Uppsalas hemsida)

Kontakter

Publicerad
9 april 2024
Senast uppdaterad
9 april 2024
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret