Gå till innehållet

Invigning av Statens servicecenters nya kontor i Östhammar

Nu får företagare och invånare i Östhammars kommun närmare till statlig service. På det nya servicekontoret i kommunhuset, Östhammar, kan invånare få stöd och vägledning i ärenden som gäller Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket. På bilden applåderar Tina Nitz, kontorsområdeschef, Fabian Sjöberg (M), kommunstyrelsens ordförande, och Mikaela Paajanen, servicehandläggare, som inviger det nya kontoret.

Servicekontoret i Östhammar invigdes den 19 mars med mingel, tal och bandklippning som sig bör. Fabian Sjöberg (M), kommunstyrelsens ordförande, invigde det nya kontoret och Peter Nyberg, kommundirektör, betonade vikten av tillgänglig service för kommunens företagare och invånare.
  – Vi hälsar Statens servicecenter varmt välkomna till Östhammar och hoppas att ni ska trivas, sade han.

Hjälp och vägledning 

Servicekontoret i Östhammar är det 143:e kontoret i Sverige, närliggande kontor finns i Norrtälje och Uppsala. Servicekontorens tjänster är efterfrågade och har cirka 2,6 miljoner besök årligen.
På servicekontoren kan invånare och företagare få hjälp och vägledning i ärenden från fyra myndigheter: Arbetsförmedlingen, Försäkringskassan, Pensionsmyndigheten och Skatteverket.
Handläggarna hjälper till med ärenden som bland annat rör socialförsäkringar, pensioner och skatter. Dessutom kan både arbetssökande och arbetsgivare göra spontanbesök för att få hjälp med Arbetsförmedlingens digitala tjänster.
  – Nu ser vi fram emot att möta besökare på vårt nya servicekontor, säger Tina Nitz, kontorsområdeschef.

Servicekontorets öppettider

Du hittar det nya servicekontoret i Östhammar i kommunhuset på Stångörsgatan 10 i Östhammar. Kontoret har öppet tisdagar och torsdagar, klockan 10:00-15:00, med lunchstängning mellan klockan 12:00-12:45.

Läs tidigare artikel om det nya servicekontoret i Östhammar:
Vi välkomnar Statens Servicecenter till Östhammars kommun! - Östhammars kommun (osthammar.se) 

Kontakter

Publicerad
19 mars 2024
Senast uppdaterad
19 mars 2024
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret