Gå till innehållet

Klockstapelns lekplats är invigd!

Barn från förskolorna Skutan och Sjöstjärnorna, samt Öregrunds skola var på plats under måndagen den 3 juni för att inviga den nya lekplatsen vid Klockstapeln.

Dagen bjöd på fantastiskt sommarväder när barn från förskolorna Skutan och Sjöstjärnorna samt Öregrunds skola samlades för att inviga den upprustade och förnyade lekplatsen med sjötema vid Klockstapeln. Det var tal, glada barn, allsång med Jennifer Grahn, fika, såpbubblor och massor av lek förstås!

- Vi har som mål att skapa en stor lekplats per ort, där det ska finnas något för alla åldrar, bra belysning och vissa delar ska vara tillgänglighetsanpassade, berättar Niclas Bergström, Kultur och fritidsnämndens ordförande, som också deltog i firandet genom att hålla tal och klippa bandet. 

Niclas Bergström höll tal1

- Nya lekplatsregler och krav på tillgänglighetsanpassning gjorde att vi ändrade och utvecklade delar av lekparken. Det är en begränsad yta och mycket berg som gjort det svårt att skapa bra aktiviteter för olika åldrar, men vi hoppas att vi skapat en rolig och bra lekpark, säger Henrik Sundin, parkansvarig, Tekniska kontoret.

Lekplatsen har ett sjötema.Labyrinten har förnyats med tittskåp och bokstavslek. Barnen kan leta bokstäver för att bilda ett ord, det finns tre olika färger och svårighetsgrad, rätt svar får man genom att scanna en QR-kod.

Överblick lekplatsen

Fler bilder hittar du på vår Facebook och vår Instagram!

Publicerad
7 juni 2024
Senast uppdaterad
7 juni 2024
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret