Gå till innehållet

Nu är nytt avtal om närsjukvården på plats

Avtalet innebär en ökad möjlighet att bland annat följa upp kostnader för inhyrd personal.

Under hösten 2023 beslutade kommunstyrelsen i Östhammars kommun att omförhandla det befintliga avtalet om närsjukvården i Östhammar. Syftet var att se över hur kostnaden skulle fördelas mellan kommunen och Region Uppsala alternativt vad som skulle ingå i avtalet.

Nu är ett nytt avtal på plats som gäller från den 1 juli 2024 t.o.m. den 30 juni 2026. Avtalet kan förlängas med ytterligare två år om inte avtalet sägs upp avtalets utgång.

Målsättningen var att minska kostnaderna och stärka upp verksamheten. Det blir ingen förändring i kostnadsfördelningen men vi ser att vi med det nya avtalet kan öka servicen mot våra kommuninvånare och ge bättre förutsättningar för verksamheten och medarbetarna, konstaterar Fabian Sjöberg, kommunstyrelsens ordförande.

Nya tillägg i avtalet

Verksamheten kommer att fortsätta som innan men med flera viktiga tillägg:

  • Nya möjligheter att använda vårdplatserna till palliativ vård
  • Det mobila närvårdsteamet får en bas i Östhammar. 
  • Bättre styrning- och flexibilitet vad gäller antalet vårdplatser
  • Kostnader för inhyrd personal ska följas upp löpande

 

Jag är mycket glad att vi fått ett avtal som ger oss bättre förutsättningar att planera och vid behov förändra de vårdplatser vi har, säger Sabina Ståhl, ordförande i Vård- och omsorgsnämnden. Men det viktigaste är att vi kan ge ökad service och bättre vård till våra kommuninvånare.

Kontakter

Publicerad
23 februari 2024
Senast uppdaterad
23 februari 2024
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret