Gå till innehållet

Renovering av Alundabadet

Alundabadet fyller 50 år och är i behov av omfattande renoveringar. Kommunen satsar nu på att göra nödvändiga renoveringar och planerar samtidigt för hur man kan göra badet attraktivare.

Det är akuta åtgärder som planeras under våren med bland annat byten av kemikalietankar, pumpar och ventiler så att badet ska kunna nyttjas under sommarsäsongen. Efter sommaren planeras den större renoveringen med utbyte av vattenreningssytemet, nya ledningar och markplattor, men arbetet delas upp för att badet ska kunna hålla öppet under säsongen.

Förslag från medborgare

Kommunen gick även ut med en enkät i november där medborgare kunde lämna in förbättringsförslag för badet. Det kom in över 100 svar vilket tyder på ett högt intresse av att utveckla området.

Som en del i Program Alunda såg vi möjligheten att samtidigt attraktivitetshöja området inom projektet så därför frågade vi de boende om vad de önskade fanns på badet, säger Linda Alvärn-Johansson, Projektledare för Program Alunda

Resultatet från enkäten kommer att vägas in vilka nya attraktioner och förbättringar som kommer att genomföras.

Vi vill även tacka alla som svarade på vår enkät. Det är givande att se vad våra medborgare önskar för att lättare kunna prioritera. Det gör ju också att vi förhoppningsvis får dit fler besökare på sikt, avslutar Linda.

Kontakter

Publicerad
25 januari 2024
Senast uppdaterad
25 januari 2024
Ansvarig organisation
Samhällsbyggnadskontoret