Gå till innehållet

Sopplunch för gröna näringar

Du som är intresserad av de gröna näringarnas frågor hälsas välkommen till Hökhuvuds bygdegård den 7 februari, klockan 11:30–13:30, för sopplunch och information.

LRF Östhammar och Östhammars kommun bjuder in till sopplunch och information om aktuella frågor gällande skog, vatten, landsbygd, livsmedelstillsyn och upphandling. Deltar gör även lokala politiker, som presenterar sina förslag och tankar kring gröna näringarna. Träffen är ett bra tillfälle för dig som vill diskutera eller ställa frågor om gröna näringar.

Program:

Kommunens skogsinnehavCamilla Andersson, miljösakkunnig

Var äger Östhammars kommun skog, vilka värden finns i kommunägd skog, hur går förvaltningen till och på vilket sätt ser kommunen att det finns möjlighet till kommande dialog med andra skogsägare inom kommunen.

 

Aktuellt inom åtgärdsarbetet för Olandsån ­- Tora Jonsson, åtgärdssamordnare för vatten

En beskrivning av arbetsmetoden med vattenvårdsplaner för avrinningsområden och om pågående projekt för att ta fram en vattenvårdsplan för Kilbyån. Syftet med projektet är att identifiera var fosforläckage förekommer och vilka åtgärder som kan minska läckaget.

 

Ny modell och taxa livsmedelstillsynThomas Fängström, livsmedelsinspektör

Information om den nya modell och taxa för livsmedelstillsyn som kommunfullmäktige fattat beslut om. 

 

Upphandling med fokus på de gröna näringarnaNina Laukkanen Mållberg, upphandlare
Kort om upphandling i Östhammars kommun, LOU (lagen om offentlig upphandling), hur man blir leverantör, DIS och inköp av kött i mindre kvantiteter. Kommande upphandlingar som kan vara av intresse för just gröna näringar.



För att veta hur mycket soppa som ska kokas vill vi ha din anmälan om deltagande senast 4 februari till camilla.strandman@gmail.com eller via sms 0709-40 81 95.

Varmt välkomna hälsar LRF Östhammar och Östhammars kommun! 

Kontakter

Publicerad
11 januari 2024
Senast uppdaterad
11 januari 2024
Ansvarig organisation
Samhällsbyggnadskontoret