Gå till innehållet

Peter Nyberg tillträder som kommunchef

Peter Nyberg fick tjänsten som ny kommunchef och tillträder tjänsten den 1 oktober. Peter har arbetat i 12 år i kommunen, och efterträder Sten Huhta som kommer att arbeta i kommunledningen fram till den 31 januari 2012
Så här säger Peter Nybergs kollegor när de blir ombedda att beskriva den nya kommunchefen.


Struktur och entusiasm

- Han är engagerad, strukturerad och entusiastisk i sitt arbete. Han går igång när det kommer bra och kreativa idéer och brinner för att utveckla verksamheten. Dessutom är han en positivt person som har en förmåga att bena ut saker och ting, säger Virppi Lindfors, chef för Samhällsbyggnadsförvaltningen.

Ser helheten i det vi gör

Per Engstöm är ekonomichef och säger:
- Jag tycker att han har ett helhetstänk i det han gör och i det han presenterar. Det är väldigt uppskattat. Peter har också en bra förmåga att förstå våras processer, administrationen bakom, och det är ordning och reda kan jag säga. Som människa är han väldigt social, lätt att få kontakt med, lätt att ha kontakt med och han tar sig tid med människor.

Engagerad

- Peter är en glad och positiv person. Och han har ett engagemang som jag gillar. Som ett extra plus, han är en trevlig golfpartner, säger Sirkka-Liisa Bergkvist, informationschef.

Läs en tidigare intervju med Peter Nyberg från 18 maj 2011.

Publicerad
29 september 2011
Senast uppdaterad
12 maj 2016