Gå till innehållet

Möjliga föreningsbidrag att söka

Om bidrag vid köp av hjärtstartare, om integrationsstöd för att göra skillnad och hur din förening kan få utvecklingsstöd i dialog med kommunen.

Din förening betyder mycket för många. För att vi tillsammans ska kunna göra en ännu bättre insats vill vi berätta om de möjligheter till stöd som finns.

Bidrag till köp av hjärtstartare                                                             
Kultur- och fritidsnämnden reserverar 50 000 kr per år 2015-2018 till medfinansiering när ideella föreningar i kommunen köper hjärtstartare att placera i föreningsdrivna samlingslokaler/mötesplatser.

Bidrag utgår för 50 procent av investeringskostnaden, maximalt 10 000 kr per hjärtstartare. I kostnaden ska även ingå utbildning i handhavande av hjärtstartaren

Bidrag fördelas löpande, så länge årets medel räcker (först inkommen ansökan ges bidrag osv), i andra hand via prioritering av kultur- och fritidsnämnden.

Ansökan skickas/mailas till Östhammars kommun, kultur- och fritidsförvaltningen, Box 66, 742 21 Östhammar eller e-post kulturochfritidsnamnden@osthammar.se 

Föreningstimme
För den förening som vill träffa oss och diskutera föreningsutveckling, föreningsstöd, anläggningsfrågor eller något annat ni känner engagemang kring kontakta Peter Jansson 0173-861 21 eller peter.jansson@osthammar.se så bokar vi en timme.

Kontakter

Publicerad
30 november 2017
Senast uppdaterad
31 januari 2018
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa