Gå till innehållet

Möte om finskt förvaltningsområde

Drygt 2000 personer i Östhammars kommun har finska som sitt andraspråk. Därför är också kommunen ett finskt förvaltningsområde och som en del i detta bjöd koordinator, Hans Raab, igår in till ett öppet samråd.

Efter samråd beslutar sedan kommunen vad som prioriteras i uppdraget som finskt förvaltningsområde.

Flera av deltagarna vid samrådet var kritiska till att så stor andel av stödet går till arbetskraftskostnader. Mötet kom fram till att vid nästa samråd närmare titta på vilka insatser som genomförs i Östhammars kommuns uppdrag, som finskt förvaltningsområde – dels i förvaltningarnas olika verksamheter, dels inom ramen för det statliga uppdraget. Kommunens ambition är att utveckla tydlighet, delaktighet och framförhållning i det gemensamma arbetet med finskt förvaltningsområde

Mycket av samtalet kom också att handla om de äldres behov av stöd. Därför var det också värdefullt att socialnämndens ordförande, Kerstin Björk-Jansson var närvarande. Kerstin kunde berätta om hur socialförvaltningen arbetar med att trygga de behövandes behov när språken kan vara en barriär. Samtidigt fick hon även med sig en del att ta upp med sin förvaltning.

På bilden syns kommunalrådet Margareta Widén Berggren, förklara att kommunens åtagande som finskt förvaltningsområde förpliktigar.

Kontakter

Publicerad
26 maj 2016
Senast uppdaterad
26 maj 2016
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret