Gå till innehållet

Ny luftskytteanläggning

Föreningarna Östhammars Skytteförening och Östhammars Pistolklubb invigde den 7 december sin nya elektroniska anläggning för luftskytteverksamhet i Östhammar.

Den idrottsverksamhet som föreningarna bedriver är bred och omfattar såväl ungdomsverksamhet, nybörjarintroduktion, elitverksamhet och motionärer. Lokalen är även väl anpassad för personer med funktionsnedsättning.

Med många timmars ideellt arbete samt finansiering från Riksidrottsförbundet, Upplands Idrottsförbund och Kultur- och fritidsnämnden har anläggningen moderniseras till ett elektroniskt system i linje med dagens krav på anläggning för luftskytte.

- Det här är när idrotten är som bäst! Ungdomar, både elit och nybörjare, killar och tjejer, vuxna allt ifrån svensk elit till veteraner och personer med funktionsnedsättning, alla tränar tillsammans och inspirerar varandra. Och mellan skjutserierna fikar man, minglar och diskuterar sina resultat. Det är genom ett gott samarbete mellan dessa två föreningar och en positiv dialog med kommunen som denna moderna anläggning har kunnat skapas, säger Peter Jansson, Utvecklingsledare vid kommunens Kultur- och fritidsförvaltning, som fanns på plats invigningskvällen och fick möjlighet att provskjuta både pistol och gevär.

Kontakter

Publicerad
19 december 2016
Senast uppdaterad
19 december 2016
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa