Gå till innehållet

”Antingen finner vi en väg eller så skapar vi en”

Det säger, Pauliina Lundberg, som ser möjligheter i allt. Ett motto som också säger något om hennes energi och ledarstil. Den 1 oktober tillträder hon sin nya tjänst som HR-chef på Östhammars kommun.

Pauliina Lundberg har flera års erfarenhet som HR-chef, inom kommunal och offentlig verksamhet. Just nu arbetar hon vid Uppsala Universitet och ser framemot att lära känna Östhammars kommun.

– Jag har vistats på Gräsö en del somrar vilken påminner en hel om orten jag växte upp, i finska Österbotten med närhet till hav och skogar, säger hon.

En bra arbetsplats ska ha plats för skratt

Hennes första prioritering blir att kartlägga de HR-insatser som görs idag och därefter gå igenom behovet av att utveckla vissa delar. Ett exempel är att se över hur Östhammars kommun ska arbeta för att bli en attraktiv arbetsgivare.

– Mitt uppdrag är att utveckla och ge näring till cheferna så att de i sin tur kan skapa bra förutsättningar för medarbetares trivsel och utveckling. Engagerade medarbetare leder i sin tur till ett positivt arbetsklimat där många trivs och vill stanna kvar, säger Pauliina.

Hon tycker att en bra arbetsplats präglas av tillit, utveckling och ett gemensamt ansvarstagande där chefen är den enskilt viktigaste faktorn för att skapa det.

– En arbetsplats som är trygg har bättre förutsättningar att kunna lösa de problem som uppstår i ett tidigt skede. Förutom att vara professionell är det också viktigt att det finns utrymme för skratt.

Samarbete är en nyckelfråga

Kompetensförsörjning, det vill säga att båda kunna rekrytera och få personal att vilja stanna kvar, är en viktig fråga för Östhammars kommun. På frågan om vilka möjligheter och utmaningar hon ser i frågan, säger hon.

– En kommun som Östhammar med underbar natur är en fin ort att bo och leva på. Men med tanke på att orten är relativt liten och med avståndet till andra större tillväxtorter, ser jag att samarbete med andra arbetsgivare på orten och i regionen är något viktig t att värna och utveckla.

Vad lockade dig att söka jobbet som HR-chef för Östhammars kommun?
– Jag kunde helt enkelt inte låta bli. Att få vara med att stärka varumärket som attraktiv arbetsgivare i Östhammars kommun känns, med min erfarenhet, som en rolig utmaning.

FAKTA

Namn: Pauliina Lundberg.

Ålder: 41 år.

Bor: Uppsala. 

Familj: Make, två döttrar, 9 och 12 år, och en kanin.

Intressen: Böcker, balett, blommor och kluriga gåtor.

Läser just nu: 21 tankar om det 21:a århundradet av Yuval Noah Harari.

Låt jag nynnar på just nu: Be my baby av The Ronettes.

Motto i livet: ”Antingen finner vi en väg eller så skapar vi en”.

Kontakter

Publicerad
30 september 2019
Senast uppdaterad
30 september 2019
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret