Gå till innehållet

Krisstöd till arrangörer och kulturaktörer

Restriktionerna som Covid-19 har fört med sig har slagit hårt mot evenemangsarrangörer, föreningar och kulturaktörer. Här tipsar vi om tre möjliga stödformer, alla med sista ansökningsdatum i oktober.

Statens kulturråds krisstöd till kulturen

Stöd för intäktsbortfall som orsakats av att kulturevenemang, öppna för allmänheten, har ställts in. Du kan också söka stöd för merkostnader som uppkommit på grund av att kulturevenemang har skjutits upp. Gäller kulturevenemang som skulle ha hållits mellan den 1 juni och 30 september 2020.

Sök senast 27 oktober 

 

Särskilt stöd till föreningslivet i Östhammars kommun

Stödet kan kompensera för faktiska intäktsbortfall på grund av inställda aktiviteter, uthyrningar och evenemang som skulle ha genomförts mellan 1 juli och 30 oktober 2020. Gäller för intäktsbortfall som inte kan/kunde kompenseras av statsbidrag eller annat stöd utanför Östhammars kommun.

Sök senast 30 oktober

 

Konstnärsnämndens krisstipendium 2

Krisstipendiet ska stödja konstnärer med anledning av de ekonomiska konsekvenser som covid-19 medför. Krisstipendium 2 kan sökas av yrkesverksamma konstnärer på en professionell nivå inom bild och form, musik, teater, film, dans och cirkus.

Sök senast 22 oktober.

 

 

Publicerad
19 oktober 2020
Senast uppdaterad
19 oktober 2020
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa