Gå till innehållet

Blommor för bin och fjärilar!

Lördag 22 maj är den internationella dagen för biologisk mångfald. Dagen är till för att uppmärksamma och öka medvetenheten om artrikedomens betydelse. Vi har tillsammans med Logårdens förskola planterat blommor för bin och fjärilar.

Har du sett att gräset växer högt intill Källör i Östhammar? Det är inte slarv utan högst medvetet. Nu är delar av området harvat och barn från Logårdens förskola har hjälpt oss att så ängsfrön. Till sommaren kommer vi få en fin blomning med många arter!

Vi kommer även att klippa en slingrande gång så man kan gena över området. Blomrika marker är viktiga för bland annat pollinerare, fjärilar och fåglar. Genom att lägga om, så att vissa delar av gräsmattorna till mer blommande gräsmarker, kan vi hjälpa att öka den biologiska mångfalden i området och dessutom får du som besökare en fin plats att vistas i och passera igenom. 

I Östhammars kommun har vi en rikedom av växter och djur, betade hagar, kalkrika marker med orkidéer, kustmiljöer med fisk och gölgrodor – så vi har verkligen biologisk mångfald att ta hand om och njuta av!

Publicerad
22 maj 2021
Senast uppdaterad
22 maj 2021
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa