Gå till innehållet

Höstens program ute nu

I tidningen Uppleva & göra kan du läsa om de evenemang som sker i anknytning till våra verksamheter. Dessutom har vi ett vandringstema med tips på nya stigar och anordnade vandringsaktiviteter.

Det har varit, och är fortfarande, ett lite knepigt läge för evenemang och kultur. Under det senaste året har vi lärt oss mycket och hoppas att mer kommer kunna gå att genomföra i höst, med ansvarsfullt arrangörskap och omtänksamt avstånd. Nu hoppas vi på öppna salonger och fysiska möten!

En kulturvecka fylld av program

30 oktober till 7 november är det kulturvecka i hela kommunen, samtidigt som skoleleverna har höstlov. Många kulturföreningar bidrar med evenemang och veckan kommer att bjuda på kultur för både stora och små. På Österbybruks herrgård bjuder Opera på Österbybruk in till ett tonsättarporträtt av Hélène Tham. Hélène var en talangfull tonsättare (och dessutom guddotter till Jenny Lind!) men bortglömd av eftervärlden, som så ofta med kvinnliga konstnärer från den tiden.

Hargshams Folketshus firar dessutom 100 år som föreningen och deras firande pågår samtidigt som kulturveckan, med utställningar, eldshow, teater, författarbesök, musik, tårta och festligheter!

Hela programmet för kulturveckan publiceras i slutet av september på www.roslagen.se/kulturvecka

Storbrunn i höst

Kulturhuset Storbrunn erbjuder ett fullspäckat program i höst. Bland annat för Riksteatern ett stopp på sin turné med föreställningen Sörjen som blev som bygger på succéboken med samma namn. Om en kvinna vars pappa var finskt krigsbarn, en familjesaga över tre generationer.

Huset öppnar också för samtal och fika, något som kan vara extra efterlängtat efter isoleringen. Utöver Filosoficafé tillkommer existentiellt samtalscafé och läsecirkel.

Tidningen Uppleva & göra ska ha landat i din brevlåda nu, om den av någon anledning inte dykt upp finns den att hämta på ditt närmaste bibliotek eller så kan du läsa den här, digitalt.

Publicerad
27 augusti 2021
Senast uppdaterad
27 augusti 2021
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa