Gå till innehållet

Undvik trängsel på återvinningscentralen

Planera ditt besök, sortera avfallet hemma, kom själv och bara om du är fullt frisk. Det är råd till dig som tänker lämna avfall vid någon av kommunens återvinningscentraler.

Det är högt tryck på återvinningscentralerna, som fortsätter att hålla öppet och som följer myndigheternas rekommendationer för att minska risken för smittspridning. Våren är alltid en årstid då många besöker återvinningscentralerna. Från och med den 1 maj gäller nya och utökade öppettider. 
  – Vi upplever att fler än vanligt besöker återvinningscentralerna i år vilket kan bero på att fler fritidshusägare på grund av pandemin tillbringar mer tid i sina stugor än de brukar göra. Många bygger ut sina stugor eller snickrar uterum och altaner, säger Myran Olsson, avfallschef.

Välkommen om du är fullt frisk

Att kommunens invånare och gäster tar ansvar för att lämna sitt avfall till återvinningscentraler är förstås bra. Alla är välkomna till återvinningscentralerna som finns på orterna Östhammar, Öregrund, Österbybruk och Alunda. Eller till avfallsanläggningen i Väddika, Hökhuvud. Men för att undvika trängsel och smittorisk uppmanas besökare att i förväg sortera sitt avfall hemma, så att lämningen ska kunna ske snabbt.
  – Vi vill undvika köer och att personer som besöker oss ska riskera att bli smittade. Därför ser vi gärna att man kommer själv eller max två personer per fordon så att vi kan undvika trängsel, säger Myran.
Den som bara vill göra sig av med förpackningar hänvisas till någon av kommunens återvinningscentraler.
  – Självklart ska besökare vara fullt friska för att besöka våra återvinningscentraler, säger Myran.

Kontakter

Publicerad
30 april 2021
Senast uppdaterad
30 april 2021
Ansvarig organisation
Samhällsbyggnadskontoret