Gå till innehållet

Restaurang Strandnära vinnare av Årets Turismpris

När den nationella tävlingen Stora turismpriset nu avgörs, står Restaurang Strandnära i Öregrund som en av vinnarna. Strandnära får priset för sina kreativa och nytänkande lösningar för att säkra en trygg miljö för sina restauranggäster under pandemin.

Årets Stora Turismpris är ett nationellt pris med Tillväxtverket som huvudman. I år delas priset ut till ett företag i varje län som under Coronapandemin arbetar med sin verksamhet på ett nytänkande och hållbart sätt. Till skillnad från tidigare år utses ingen enskild vinnare, utan samtliga av länens nominerade utses som vinnare av priset 2020.

John Strand driver Strandnära tillsammans med Marcus Agerberg. För duon krävdes snabba och kreativa beslut för att säkra en trygg miljö för gästerna under sommaren.

– Det känns är såklart jätteroligt att få uppmärksamhet för de insatser som vi har gjort. Vi har lyft på alla stenar och haft högt i tak när det gäller att vara kreativa i vad vi skulle kunna göra för att skapa en säker miljö. Vi har fått välja ut vad som är rimligt, vettigt och faktiskt gör skillnad för våra gäster, säger John Strand.

På Strandnära anpassade man snabbt verksamheten med allt från rutiner kring städning, kundkontakt och sjukdomsrutiner till konkreta åtgärder som servettfickor för besticken, handfat utanför verksamheten och beställningssystem vid borden. Man erbjöd också fler sittplatser genom de uppmärksammade båtarna där gästerna kunnat sitta på säkert avstånd.

– Det är fantastiskt glädjande, att John och hans kollegor på Strandnära belönas för sitt sätt att hantera dramatisk förändrade förutsättningar. Att vara kreativ och snabb i handling är ibland avgörande och därför är det så viktigt att uppmärksamma insatser av det här slaget, säger Ulf Andersson, Samhällsbyggnadschef.

Strandnära får, tillsammans med övriga vinnare, ta emot sitt pris den 25 november i samband med konferensen Besöksnäringen på agendan.

Samtliga vinnare får en prissumma på 10 000 kronor vardera som ska användas till en kunskapshöjande aktivitet samt en workshop-dag som fokuserar på aktuella trender och förnyelse.

Publicerad
17 september 2020
Senast uppdaterad
17 september 2020
Ansvarig organisation
Sektor samhälle