Gå till innehållet

Solturnén 2020: Fyra webbinarier om solenergi

Solturnén 2020 är en digital webbinarieserie för dig som är intresserad av att producera egen el med solceller. Vid fyra tillfällen i november kan du ta del av tips, råd och fakta från sakkunniga föreläsare, experter inom solel och nöjda solcellsägare.

 

Solturnén 2020 är öppen för alla, men extra intressant för dig som äger eller driver ett litet eller medelstort företag. Du kan delta på alla fyra träffar, eller välja de som passar dig bäst – det är helt kostnadsfritt!

Anmäl dig via denna länk.

2 november kl. 14.00–15.30 - Från idé till färdig anläggning
Vad ska du tänka på innan du investerar i solceller, och hur går en installation till? Talare: Ylva Gullberg, utvecklingsledare på Region Örebro och Christer Rygaard, ägare av Sunny Future AB.


9 november kl. 14.00–15.30 - 
Ekonomi, lönsamhet och stöd
Hur fungerar investeringsstöd, grönt rotavdrag och avkastning? Vad kan påverka kalkylen? Talare: Bengt Stridh, universitetslektor vid Mälardalens högskola (MDH).


16 november kl. 14.00–15.30 - Byggnadstekniska aspekter och säkerhet
Vad är viktigt vid byggnation, och vilka fallgropar finns? Allt om materialval, taktyper och regelverk. Talare: Jon Malmsten, energikonsult på Aktea och Mikael Carlson, teknisk expert på Elsäkerhetsverket.


23 november kl. 14.00–15.30 - Byggnadens energisystem
Hur kompletteras en solcellsanläggning med smart styrning och lagring? Talare: Mats Karlström, affärsutvecklare på Ferroamp och Jonas Tannerstad, Örebrobostäder.

Publicerad
29 oktober 2020
Senast uppdaterad
29 oktober 2020
Ansvarig organisation
Sektor samhälle