Gå till innehållet

Vanliga frågor och svar!

Här finner du svar på de vanligaste frågorna som vi får just nu gällande cornaaviruset, covid-19. Sidan uppdateras löpande.

Har du frågor om hur kommunens verksamheter påverkas av coronaviruset covid-19 och inte hittar svar här nedan? Då kan du kontakta oss på Östhammar Direkt,  0173-860 00 eller via mejl osthammardirekt@osthammar.se

4. Kultur och fritid

1. Jag har bokat en lokal av kommunen men vill med kort varsel avboka – får jag betala ändå?

2. Jag har ett gymkort som jag inte kan nyttja i samma utsträckning som förut – får jag skjuta fram giltighetstiden tills alla restriktioner inte är lika hårda?

3. Jag vill frysa mitt autogiro på gymkortet – hur gör jag?

4. Jag vill låna böcker men tillhör riskgrupp och vill inte gå ut - kan jag låna böcker ändå? 

 

 

 

 

1. Jag har bokat en lokal av kommunen men vill med kort varsel avboka - får jag betala ändå?

Vi har på grund av omständigheterna tagit bort vår policy att man måste avboka minst två dagar innan avtalad bokning. Det gäller både föreningar och privatpersoner. Du blir alltså inte debiterad om du avbokar med kort varsel.

 

2. Jag har ett gymkort som jag inte kan nyttja i samma utsträckning som förut - får jag skjuta fram giltighetstiden tills alla restriktioner inte är lika hårda?

 Vi vill så klart vara behjälpliga med detta och det bästa är om du hör av dig per telefon till Östhammar direkt med dina uppgifter alternativt mejlar till kultur.fritid@osthammar.se och där lämnar dina kontaktuppgifter så kontaktar vi dig och hjälper dig vidare.

 

3. Jag vill frysa mitt autogiro på gymkortet - hur gör jag?

Vi kan hjälpa dig med detta – enklaste är om du kontaktar respektive anläggning under deras öppettider. Vill du inte åka dit så kan du mejla din förfrågan till kultur.fritid@osthammar.se så hjälper vi dig med ditt ärende. Detta gäller alltså alla våra kunder – inte enbart er som är i riskgrupp. 

 

4. Jag vill låna böcker men tillhör riskgrupp och vill inte gå ut - kan jag låna böcker ändå?

Om du har svårt att ta dig till biblioteket eller tillhör riksgrupp så kan vi vara behjälpliga med att plocka ihop böcker i en kasse som du eller någon närstående kan hämta upp. Hör av dig via mejl till ditt bibliotek, det går även bra att ringa. Vi kommer att erbjuda detta så länge som vår bemanning tillåter. Biblioteken i Östhammars kommun kommer även att hålla öppet som vanligt i den mån det går, håll dig uppdaterad på bibliotekens hemsida https://www.biblinord.se/biblioteken-i-östhammar?refId=XJknsM&culture=sv  om eventuellt ändrade öppettider, där finns även alla kontaktuppgifter till dem olika biblioteken. 

Kontakta oss