Gå till innehållet

Ny i kommunen

Välkommen till Östhammars kommun! Vi hoppas att du ska trivas och hitta dina egna smultronställen runtom i kommunen. Här har vi samlat information som kan vara bra att ha för dig som är ny i vår kommun eller funderar på att flytta hit. Tveka inte att höra av dig till Östhammar Direkt om du undrar över något.

1. Information om organisationen

Kommunens organisation består av nämnder, förvaltningar, kontor och bolag. I kommunfullmäktige och de olika nämnderna sitter våra förtroendevalda, som har det politiska ansvaret för kommunens verksamheter.

                                                                                   

 

2. Nyheter från kommunen

På vår hemsida kan du hålla dig uppdaterad på de kommunala nyheterna. Vi finns även i sociala medier, följ oss gärna för att snabbt få tillgång till nyheter och viktig information.

4. Så kan du vara med och påverka

Medborgarmotion

Är du folkbokförd i Östhammars kommun kan du vara med att påverka, genom att skapa en medborgarmotion på vår hemsida. Om minst 1 % av kommunens folkbokförda invånare skriver under din medborgarmotion kommer den att lämnas vidare till kommunstyrelsen som bestämmer hur motionen ska hanteras.

Läs mer om medborgarmotion här

Synpunktshantering

Säg vad du tycker.  Det är viktigt för oss att få reda på vad vi kan göra bättre eller när saker inte fungerar som de ska. Via vår hemsida kan du lämna synpunkter på kommunens verksamheter, både på vad du tycker att vi gör bra och vad vi kan förbättra.

Lämna din synpunkt här

5. Kollektivtrafik

I Östhammars kommun är det Upplands länstrafik (UL) som ansvarar för kollektivtrafiken. På deras hemsida hittar du tidtabeller för när bussarna avgår.

För att ta dig till Gräsö behöver du åka färja – detta gör du via Gräsöleden. På Trafikverkets hemsida hittar du färjans tidtabell.

6. Att göra i kommunen

I Östhammars kommun finns många fina platser att besöka. Det arrangeras även många evenemang och olika aktiviteter för både stora och små. Under ”Uppleva och göra” hittar du bland annat information om friluftsliv, utomhusbad och ungdomsgårdar.

Vill du veta mer om vad det finns för sevärdheter och aktiviteter i kommunen, besök Visit Roslagen. Där kan du även hitta tips och boka biljetter till konserter, sportevenemang och andra aktiviteter.

Kulturhuset Storbrunn

I kulturhuset Storbrunn finns en biograf och Östhammars bibliotek. Det arrangeras även alla möjliga aktiviteter och evenemang. Målet är att skapa ett centrum för kreativa aktiviteter och en mötesplats för alla i Östhammars kommun.

Kontakta oss