Gå till innehållet

Vattenavstängning i Östhammar - Lassarettsvägen, 29 april kl 12 - till 30 april kl 23. Vattnet behöver kokas tills ny rekommendation kommer. Vi har gjort en temporär lösning som innebär att vi behöver vara sparsam med användande av vattnet. Dricksvatten finns att hämta vid huvudentren till sjukhuset. Läs mer på Driftstörningar - Gästrike Vatten (gastrikevatten.se)

Vattnet måste stängas av akut i Hökhuvud den 30 april. I nuläget finns ingen uppskattad tid för när vattnet kommer släppas på igen. Dricksvatten finns vid kyrkan, ta med eget kärl att bära vattnet i. För mer information se Gästrike Vatten´s hemsida

Lotta samordnar frivilliga insatser

Trycket har varit stort på kommunens kundtjänst Östhammar direkt som fått ta emot många samtal från människor som vill hjälpa människor som är på flykt från Ukraina. Ann-Charlotte ”Lotta” Grehn har uppdraget att samordna alla frivilliga insatser.

Händelserna i Ukraina påverkar många och skapar engagemang. Det resulterar bland annat i att många hör av sig med frågor om hur de ska kunna hjälpa till eller bidra med kläder, mat och annat som flyktingarna kan tänkas behöva.
  – Kommunen har inte möjlighet att ta emot kläder eller andra saker som erbjuds av privatpersoner. Men det känns väldigt bra att det är så många som hör av sig och vill hjälpa till, säger Lotta.
En del av dem som kontaktar kommunen erbjuder även boenden till flyktingar. Hittills har medarbetarna i kundtjänsten noterat dessa erbjudanden i en kontaktlista som kommunen kan använda för att nå uppgiftslämnare om eller när behov uppstår.
  – Vi har hittills uppmanat våra invånare som vill hjälpa till att ta kontakt med någon hjälporganisation som jobbar med frivilliginsatser och insamlingar av olika slag och det går också bra att ta kontakt med mig om man har idéer eller vill göra en insats, säger Lotta.

kommunens hemsida finns en sida med länkar och kontaktuppgifter till olika aktörer i sammanhanget.

Kontaktuppgifter:
Ann-Charlotte Grehn

anncharlotte.grehn@edu.osthammar.se

072-5546686 

Kontakter

Publicerad
17 mars 2022
Senast uppdaterad
17 mars 2022
Ansvarig organisation
Kommunledningskontoret
Ämne
Krisen i Ukraina