Gå till innehållet
Gästrike vatten har fått tillbaka provsvaren som visar att vattentäkten inte har påverkats av oljeutsläppet.Under eftermiddagen återgå ordinarie försörjning av dricksvatten. För mer information se Gästrike Vattens hemsida

Östhammars ishall är färdigrustad och klar för användning

Sedan i våras har arbetet med att rusta upp Östhammars ishall pågått. Arbetet kom igång ordentligt under hösten och nu har man äntligen färdigställt det sista och hallen kan nu nyttjas fullt ut igen.

Ett gott samarbete

Hela processen har varit ett gott samarbete mellan Östhammars kommun, Östhammars sportklubb (ÖSK) och Francks kylmaskiner. Tack vare detta samarbete har isen kunnat bli klar i år och kan nu nyttjas av både lag och allmänheten. Vi vill även passa på att rikta ett stort tack till Gimo Hockey, som har varit mycket hjälpsamma med att klämma in alla träningstimmar som ÖSK fått i deras schema.

Ser fram emot full verksamhet igen

Rickard Hultman, byggprojektledare säger att han är glad över att ishallen åter är i bruk igen. Under måndagen den 18 december hade man den första allmänna åkningen och även den första ishockey träningen efter det långa uppehållet.

– Det ska bli kul att se att hallen nyttjas fullt ut igen. Jag vill passa på att rikta en stor eloge till alla som tagit sig till Gimo sena kvällar och ställt upp för våra ungdomar, jag vet att det kan vara svårt att få ihop alla pusselbitar i vardagen och det har ni gjort riktigt bra, säger Rickard.

Vad har gjorts?

Det man har gjort är att byta ut det gamla kylsystemet och ersatt det med ett nytt. Den gamla kylmaskinen har hållits vid liv i cirka 47 år och var i behov av ett skifte. Vill du veta mer kan du läsa om projektet här: Nytt kylsystem för Östhammars ishall - Östhammars kommun (osthammar.se)

Nya kylsystemet Östhammars ishall

Det nya kylsystemet. 

Kontakter

Publicerad
20 december 2023
Senast uppdaterad
20 december 2023
Ansvarig organisation
Fritid- och hälsa