Gå till innehållet

Utvecklingsarbetet i Alunda fortsätter

Även om det ännu inte syns utåt så mycket så fortsätter utvecklingsarbetet i Alunda. Kommunens ambition att skapa möjlighet för 1000 fler boende på orten till 2035 sker på bred front.

alunda centrum

 

Innan sommaren har kommunen haft dialog med aktörer i centrum, företagarföreningen och utvecklingsgruppen i Alunda. Syftet var att samla in tankar gällande hur centrum kan utvecklas. Vi fick mycket bra input på vilka problem såväl som möjligheter som finns. Nu bearbetar vi synpunkterna och under hösten kommer vi att gå ut på en bredare medborgardialog där allmänheten får säga sitt i de här frågorna, utifrån vad vi fått in från de lokala aktörerna. När det är klart tar kommunen fram en rapport för vilka åtgärder som kan var aktuella utifrån alla insamlade åsikter. Vissa kanske kan genomföras i närtid medan en del kommer att behöva behandlas politiskt på sikt.

Men det är inte bara i Alunda centrum det händer saker. Inom kort kommer kommunen att markanvisa etapp 1 av området Prästgårdshöjden. Inledningsvis bjuder vi in till ett informationsmöte för intresserade byggaktörer, för att sedan påbörja markanvisningen. Är du byggaktör och intresserad av att veta mer? Läs HÄR.

 

Läs mer om ortsutvecklingen i Alunda på www.osthammar.se/alunda

Publicerad
22 augusti 2023
Senast uppdaterad
22 augusti 2023
Ansvarig organisation
Samhällsbyggnadskontoret