Gå till innehållet

Östhammars kommun blir en del av Gästrike Vatten

Från och med nästa år kommer VA-verksamheten i Östhammars kommun att utföras av Gästrike Vatten.

Nu har även Gävle, Ockelbo och Älvkarleby kommuner sagt ja till att Östhammars kommun går in som delägare i bolaget. Därmed har samtliga parter ställt sig positiva till samverkan.

– Vi är glada att välkomna Östhammars kommun till Gästrike Vatten, säger Mats Rostö, VD Gästrike Vatten. Vi kommer direkt att börja arbeta med hur övergången ska se ut och titta på hur vi kan utveckla verksamheten i ett längre perspektiv

– Det här innebär att vi kommer stå bättre rustade att möta framtiden, säger Jacob Spangenberg, kommunstyrelsens ordförande i Östhammars kommun. Vi kommer fortfarande att ha inflytande eftersom kommunfullmäktige kommer att besluta om avgifternas storlek, kommande investeringar och utbyggnadsplaner.

Så påverkas du som kund

VA-verksamheten i kommunen kommer i framtiden att utföras av Gästrike Vatten. Administration och ledning kommer att ske från bolagets huvudkontor i Gävle. Övergången kommer att ske tidigast den 1 januari 2017.

Den skillnad som du som kund kommer märka av är att fakturorna kommer att separeras från renhållningsfakturorna. Avgiften för vatten- och avlopp kommer istället att faktureras från Gästrike Vatten. Även kundtjänstärenden som rör VA-verksamheten kommer att hanteras av Gästrike Vatten.

Om Gästrike Vatten

Bolaget bildades 2008 och är en väl etablerad regional VA-organisation som idag sköter den allmänna VA-anläggningen i Gävle, Hofors, Ockelbo och Älvkarleby kommuner.

Du kan läsa mer på Gästrike Vattens webbplats

Publicerad
20 juni 2016
Senast uppdaterad
20 juni 2016
Ansvarig organisation
Kommunstyrelsen
Ämne
Gästrike Vatten AB