Gå till innehållet

Flyttat bibliotek ger 100 nya platser på Österbyskolan

Folk- och skolbiblioteket, som ligger i samma lokaler som Österbyskolan, flyttas till gamla skolan i Österbybruk. Det frigör plats för tre eller fyra nya klassrum och 100 nya platser för elever.

Det var vid ett öppet möte med runt 40 deltagare på Österbyskolan på måndagskvällen som barn- och utbildningsförvaltningen la fram sitt förslag om hur platsbristen på Österbyskolan kan lösas. 

- Med den här förändringen löser vi problemet i Österbybruk den närmaste tiden. Skulle antalet födda ökas framöver eller om inflyttningen ökar så får vi titta på att eventuellt bygga till eller bygga om, säger Lisbeth Bodén, chef för barn- och utbildningsförvaltningen. 

Fler elever kommer också att innebära att lekytan vid skolan behöver ökas. Matsalen å andra sidan behöver inte expanderas enligt Lisbeth Bodén. 

- Vi lämnar det här förslaget vidare till tekniska förvaltningen nu som kollar vidare på vad det kommer att kosta. Förhoppningen är att vi ska kunna börja använda de nya klassrummen till höstterminen 2018, säger Lisbeth Bodén. 

Publicerad
31 maj 2017
Senast uppdaterad
31 maj 2017
Ansvarig organisation
Barn- och utbildningskontoret
Ämne
Grundskoladialog 2016-2017